Aktiviteter i vår närhet

Det finns många möjligheter till frilufts- och naturupplevelser i samband med ditt besök hos oss på Sätterstrands vandrarhem.

Här har vi samlat några tips på saker att göra både för dig som vill röra på dig och för dig som hellre tar det lugnt.

Golf
add_circle
Golfclose

Pärlan vid Vänern – så beskriver Hammarö Golfklubb sin natursköna 18-hålsbana. Utmärkande för banan är den i jämförelse tidiga säsongsstarten, mycket tack vare närheten till Vänern. Här finns också en korthålsbana där du kan slå några slag innan du ger dig ut för en heldag.

Fiske
add_circle
Fiskeclose

I vårt närområde finns möjlighet till fiske – både med båt och utmed Vänerns strand. Vill du inte meta själv kan du köpa dagsfärsk Vänerfisk i Lillängshamnen.

Läs mer om vad som gäller för fiske på Hammarö

Läs om fiskeområdet nedre Klarvälven

Fågelskådning
add_circle
Fågelskådningclose

Hammarö Sydspets är en del av naturreservatet Vänerskärgården och är en populär rastplats för flyttfåglar. Området har ett rikt fågelliv och är klassat som fågelskyddsområde. Varje år kommer fler än 20 000 besökare hit.

Läs mer på Hammarö Fågelstation

Motionsanläggning
add_circle
Motionsanläggningclose

Rekreation och motion går hand i hand. Kilenegården är ett stort friluftscenter med möjlighet till både inom- och utomhusträning. Elljusupplysta motionsspår och vackra vandringleder utgår härifrån. Det finns också vindskydd och grillplatser där veden är färdighuggen.

Gillar du cykling finns det bra med cykelvägar. En härlig upplevelse är att cykla hela eller delar av den 90 kilometer långa Klarälvsbanan mellan Karlstad i söder och Hagfors i norr.